Om os

Vi forlader Århus via Grenåvej og sætter kursen mod Gl. Løgten Strandkro. Kontrasterne i naturen er overvældende. Med kun knap 20 minutters kørsel fra storbyen kører man et par kilometer gennem et grønt og frodigt landskab, der flader ud ved Kalø Vigs bred. Et idyllisk og storslået stykke dansk natur, hvor tiden synes sat i stå. Her toner Gl. Løgten Strandkro stilfærdigt knejsende frem.

Kroen er beliggende direkte ud til Århusbugten med udsigt over til Kalø Slotsruin. Man fornemmer det straks! Stedet emmer af historiske minder. Tilbage i 1807 var der indkvarteret spanske tropper og engelske soldater. I 1849 var kroen også indkvarteringssted for Olaf Ryes soldater, og i 1864 husede den tillige prøjsiske soldater. Der blev afholdt marked hver 14. dag på pladsen foran kroen. Efter sigende gik det lystigt for sig på disse markeder, når der blev drukket lidkøb. Der var en livlig trafik ad søvejen dengang. Ude i bækmundingen lå en pram, der bar navnet ”Tordenskjold”. Den transporterede korn til de store skibe, der lå forankret længere ude. Mange skibe kom med tømmer, og lasten blev i reglen smidt over borde og trukket i land af heste.

Gl. Løgten Strandkro, med den placering som den har i dag, var oprindeligt opført som pakhus. Senere blev det til købmandshandel og til sidst kro. Efter mange års forfald er Gl.Løgten Strandkro blevet totalrestaureret, og den har rejst sig af asken som fuglen Fønix. Både restaureringen af restauranten og værelserne er blevet gennemført med omhu og nænsom hånd. Kroen fremtræder smukt med sin gule facade og sit røde teglstenstag, og supplerer landskabet og havet på skønneste vis.

Et besøg på Gl. Løgten Strandkro kombinerer natur og gastronomi – det hele serveres af et venligt og imødekommende personale, der hygger om gæsterne.

Man finder en fortættet atmosfære af idyl, romantik og unik natur i denne østjyske perle. Er trangen til et længere ophold på kroen, er der mulighed for at leje sig ind på de velindrettede værelser med moderne faciliteter og ikke mindst med havudsigt. Kroen tager ydermere imod bestilling på selskaber. Til dagligt kan der bestilles á la carte i restauranten. Om søndagen er der tillige kaffebord. Med Gl. Løgten Strandkro som udgangspunkt vil gæsterne kunne vælge en vifte af udflugtsmuligheder. Kun et stenkast borte ligger der en dejlig sandbadestrand for hele familien, og det er samtidigt et eldorado for lystfiskeren. Kroens omgivelser appellerer nærmest til spadsereture langs den pittoreske bugt og i den tilhørende skov, der giver ro til sindet og sjælen. Køreafstanden til Århus er ca. 20 minutter. Ved Århus – Grenå – vejen er der hurtig forbindelse til lufthavnen i Tirstrup og færgeforbindelse til Sjælland.